În perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015, în ariile protejate Putna-Vrancea, Oituz-Ojdula, Soveja, Harghita-Madăraș și Herculian, echipa proiectului WOLFLIFE va desfășura o serie de activități ce urmăresc evaluarea populației de lup.
Activitățile vor fi orientate către obținerea unor informații importante privind distribuția speciei, numărul de haite în zonele studiate, numarul mediu de indivizi din cadrul unei haite și abundența fiecăreia dintre speciile pradă.
În primul bimestru (noiembrie-decembrie) au fost implementate două dintre metodele propuse în cadrul proiectului: metoda transectelor și snow-tracking (deplasarea pe urmele lăsate de lupi pe zăpadă).
Pe baza informațiilor obținute anterior demarării activităților și cu ajutorul metodei snow-tracking a fost confirmată prezența unei haite cu minim 4 indivizi în zona centrală a Parcului Natural Putna-Vrancea (Valea Putnei – zona de protecție integrală Băhneanu). Probele colectate în urma parcurgerii transectelor și snow-tracking-ului vor fi trimise spre analiză la un laborator de genetică, iar rezultatele obținute vor servi la identificarea cu precizie a numărului de indivizi și a relațiilor dintre aceștia.
Intr-un context mai larg, aplicarea demonstrativă a acestor metode are ca obiectiv identificarea celor mai bune practici privind evaluarea populației de lup și transferul acestora către factorii interesați, prin realizarea unui ghid privind metodele de evaluare a populației de lup și realizarea Planului Național de Acțiune pentru Managementul Lupilor.
Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești. …
Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost …
Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea …