Initierea actiunilor pentru gestionarea prezentei cainilor hoinari in habitatele forestiere

10.07.2015

Bolile infecțioase și parazitare transmise de câinii hoinarii constituie o amenințare importantă pentru populațiile de carnivore mari, animalele domestice, dar și pentru om.

Din acest motiv, echipa WOLFLIFE a prelevat probe biologice de la câinii hoinari din Parcul Natural Putna Vrancea. Pe baza analizelor se va stabili necesitatea declanșării unor acţiuni de combatere epizootologice. În paralel cu aceasta acțiune au fost realizate și activități de sterilizare a câinilor hoinari capturaţi.

Prezenţa unui număr mare de câini hoinari în habitatele forestiere este generată de lipsa de educaţie și informare în rândul deținătorilor de câini, mai ales în mediul rural, ceea ce duce la o rată crescută a abandonului.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!