Prima intalnire a grupului de lucru pentru realizarea planului national de actiune pentru lup

12.10.2015

În perioada 1-2 octombrie 2015, s-a desfășurat în localitatea Lepșa, prima întâlnire a grupului de lucru pentru realizarea planului național de acțiune pentru specia lup (Canis lupus), constituit din experți ce activează în domeniul cinegetic, conservarea biodiversității, cercetare, managementul ariilor naturale protejate și a căror activitate la nivel național a fost concentrată în ultimii ani pe speciile de carnivore mari inclusiv lupul.

Activitatea acestui grup în cadrul proiectului vizează finalizarea primului plan național de acțiune pentru specia lup. Activitatea în grupul de lucru fost una constructivă considerând diversitatea experților și instituțiilor în care aceștia activează. La această primă întâlnire au fost identificate și analizate principalele amenințări și presiuni ce vizează populația de lup din România: (1) impactul câinilor hoinari și a celor însoțitori ai turmelor pe perioada pășunatului de vară, (2) degradarea/reducerea bazei trofice necesară menținerii unui echilibru viabil între carnivore și speciile pradă, (3) braconaj (atât lup cât și specii pradă), (4) lipsa de informații corecte privind mărimea, structura și dinamica populației de lup, (5) conflictul cu crescătorii de animale, (6) degradarea habitatelor, (7) competiția pentru speciile prada.

Planificarea activităților viitoare prevede pe lângă întâlniri ale grupului de lucru și întâlniri cu reprezentanți ai factorilor interesați cu rolul de a asigura un grad ridicat de transparență a procesului de realizare a planului de acțiune.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!