Primele imagini WOLFLIFE surprinse de camerele foto

02.02.2015

Pentru a evalua starea de conservare a populației de lup (Canis lupus) în arealul proiectului WOLFLIFE, specia este monitorizată și prin intermediul camerelor foto cu senzori si atractanți, montate în locațiile unde sunt identificate urme de lup.

Foarte puțin invazivă, această metodă poate fi folosită pentru colectarea de informații pe termen lung privind prezența si abundența unei specii, dar si informații cu privire la comportamentul animalelor sălbatice.

Cu ajutorul camerelor foto, indivizii ce vizitează stația sunt “capturați” în imagini, prezența și data și ora la care a avut loc trecerea fiind certe. Metoda permite obținerea de informații privind un număr minim de indivizi in zona de studiu, prin aplicarea modelelor de prezență/absență putând fi obținute valori privind abundența speciei țintă.

Camerele foto pot fi folosite indiferent de anotimp. Pentru creșterea nivelului de detecție a animalelor, se pot utiliza atractanți de origine naturală ce au rolul de a atrage animalul în fața camerei. De asemenea, in funcție de obiectivul cercetării, camerele pot fi amplasate în trecători cunoscute, locuri de hrănire sau zone cu vizuini.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!