Primii caini din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin pazesc stanele din Muntii Vrancei

29.06.2016

Incepand cu luna iunie 2016, am inceput activitatile de transfer al cainilor din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin de la canisa noastra din Lepsa catre stane si ferme de crestere a animalelor, care au un istoric de atacuri ale lupilor si ursilor asupra septelului.

Fratii Chirila din localitatea Bîrsești (judetul Vrancea), parteneri mai vechi ai proiectelor LIFE anterioare si care au acceptat colaborarea in diverse actiuni care au avut ca scop implementarea unor bune practici pentru prevenirea conflictelor om-carnivore mari, sunt in prezent fericitii detinatori ai unor catei cu varste cuprinse intre 2 si 3 luni.

Alma si Palos de Nucsoara sunt perechea data in custodie ciobanului Costel Chirila, iar Buzdugan si Unna ot Aral Dream sunt cainii oferiti in grija ciobanului Dorica Chirila.

Acesti caini vor fi antrenati in vederea integrarii in sistemul de paza si protectie a stanelor. Totodata, la intervale regulate, o echipa responsabila cu monitorizarea activitatii cainilor la stane va verifica starea de sanatate si tratamentul aplicat de catre ciobani cainilor si va efectua deparazitarile si vaccinarile necesare.

Transferul perechilor de caini din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin catre fermieri va continua si in zilele urmatoare, pana la crearea unei retele a detinatorilor si utilizatorilor de caini ciobanesti specializati in paza septelului impotriva atacurilor lupilor.

Mai multe informatii despre aceasta activitate gasiti pe: https://cainiciobanestidepaza.wordpress.com/

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!