Schimb de experienta international cu experti in conservarea carnivorelor mari

27.06.2015

În perioada 16-21 iunie 2015, echipa proiectului WOLFLIFE a găzduit un schimb de experiență cu experți din Slovenia, Croația, Italia și Austria, ce activează în proiectele LIFE Nature SLOWOLF și DINALP BEAR. Colaborarea, începută o dată cu finalizarea proiectului LIFEURSUS și demararea proiectului WOLFLIFE, a vizat schimbul de informații între proiecte privind conservarea ursului brun și a lupului.

Grupul format din 14 experți din Slovenia, Croația, Italia și Austria a avut șansa de a aprecia activitățile realizate în cadrul proiectelor LIFEURSUS și WOLFLIFE, fiind prezentate soluțiile implementate de echipa proiectului pentru monitorizarea bârlogurilor, protecția stânelor, estimarea populațiilor de urs și lup, monitorizarea prin telemetrie a celor două specii de carnivore, dar și soluțiile pentru conștientizarea comunităților locale.

Activitățile desfășurate în cadrul schimbului de experiență au vizat prezentarea Centrului de Reabilitare si Monitorizare a Carnivorelor Mari Lepsa, observarea unor exemplare de fauna salbatica si vizitarea habitatelor favorabile din arealul Muntilor Vrancei. Totodată, prezentarea activităților tradiționale de păstorit si a unor solutii eficiente de reducere a pagubelor prin utilizarea gardurilor electrificate a fost un bun prilej pentru experti de a degusta produsele traditionale specifice zonei Barsesti si de a admira peisajul pasunilor si fanetelor subcarpatice.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!