Un an nou se începe cu noi transecte

07.03.2017

În luna februarie, printre cercetările echipei de teren WOLFLIFE s-a aflat și evaluarea populației de lupi din Munții Gurghiului. Accesul în anumite părți ale zonei de studiu a fost dificil din cauza stratului mare de zăpadă, motiv pentru care am solicitat sprijinul echipei Salvamont Mures (SPJ Salvamont Salvaspeo Mures), care ne-a însoțit pe teren.

Împreună am parcurs trei transecte – două transecte la pas iar al trei-lea a fost parcurs cu snowmobilul, vizând o parte din creasta Gurghiului (Valea Iodului-Vf. Fancel, 35 km). Transectele au însumat o lungime totală de 55 km, ducând la colectarea a 61 semne de prezență a lupilor (urină, zgârieturi, excremente etc.).

Am reușit astfel să colectăm informații importante care vor ajuta la identificarea haitelor și a teritoriilor acestora în cadrul zonei de studiu.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!