Vizitatori la bârlog

11.07.2016

Umblând pe urmele lupului, putem avea surpriza să descoperim complexitatea relațiilor interspecifice din lumea animală.

În timpul activității de snow-tracking desfășurată la începutul acestui an, echipa noastră de teren a observat insistența lupilor în vizitarea unei anumite zone împădurite.

Răspunsul la întrebările echipei a venit odata cu descoperirea unui bârlog de urs săpat în sol, printre rădacini și pietre. Cercetătorii noștri au montat în locul cu pricina o cameră video cu senzori de mișcare pentru a identifica relația lupilor cu ursul din bârlog. Din imaginile colectate până în luna iunie a reieșit că ursul este de fapt o ursoaică cu 2 pui, al cărei bârlog a fost frecvent vizitat de lupi, dar și de alți curioși.

Toate detaliile vizitelor au fost surprinse de camerele noaste și le puteți vedea în clipul video de mai jos.

Echipa proiectului WOLFLIFE are plăcerea să anunțe deschiderea oficială a concursului național de fotografie Carnivorele mari, altfel decât în povești.

Săptămâna trecută am realizat o campanie demonstrativă de sterilizare a câinilor deținuți de localnicii din arealul proiectului. Astfel, au fost

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu ACDB și Agențiile pentru Protecția Mediului Vrancea și Harghita organizează pentru al doilea

Portal GIS
Fii voluntar pentru lupi!